Striae

Striae zijn striemen op de huid die kunnen ontstaan doordat de huid plaatselijk te veel is opgerekt in een korte tijd. Het onderhuidse bindweefsel is als het ware gescheurd. Meestal zien we striae na een zwangerschap, intensieve lengtegroei in de pubertijd, bij een snelle gewichtstoename en bij overmatige spiergroei. Striae geeft verder geen gezondheidsklachten maar kan cosmetisch storend zijn. Zeker 70 procent van de vrouwen en 40 procent van de mannen heeft met dit probleem te maken. Factoren zoals hormonen, aanleg en huidtype kunnen allemaal bijdragen aan het ontstaan van deze onderhuidse littekens. Striae kunnen wij behandelen met verschillende technieken:

Maak een afspraak

  • Medische microneedling met Dermapen4

    Microneedling is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek. Bij Inskin Institute passen we de medische microneedling Dermapen4 toe, die maakt 200 kanaaltjes per cm2 in de huid zonder deze te beschadigen. Met microneedling kunnen we de huid van binnenuit vernieuwen. Tijdens de behandeling worden nieuw collageen (type3) en elastinevezels aangemaakt. Door deze techniek wordt de huid “gevuld” met nieuw weefsel. Met de Medische miconeedling pen van Dermapen4 kunnen we de diepte van de naalden zelf instellen. Hierdoor komen we nooit dieper in de huid dan de bedoeling is en kunnen we de veiligheid van de behandeling waarborgen.

  • Fractionele laserbehandeling

    Met de Fractora van Inmode system kunnen we de huid op een doeltreffende manier in de diepte vernieuwen. Verschillende lagen van de huid worden gefractioneerd met minuscule naaldjes, waardoor de aanmaak van collageen en elastinevezels optimaal gestimuleerd wordt. We kunnen hiermee op een veilige manier de schade van het bindweefsel vervangen. Deze techniek wordt gecombineerd met radiogolven en hierdoor wordt het effect nog meer versterkt.

    De Fractora is CE- en FDA-gecertificeerd, wat de veiligheid van de apparatuur en de behandeling bewaakt. 

    Bij Inskin Instiute werken we met de Inmode en deze is CE- en FDA-gecertificeerd.

Welk effect kan je verwachten?

Met 3-6 behandelingen kun je een toename van 400 procent meer collageen en elastine bereiken. Op termijn zal de huidstructuur verbeteren en de huid zal strakker en gladder aanvoelen. Door een verbeterde doorbloeding zal ook pigment zichtbaar verminderen en de structuur van de huid aanzienlijk verbeteren. Voor het beste resultaat zijn 4-6 behandelingen nodig met een interval van 6 weken. 

Maak een afspraak

Dit zeggen klanten over ons

Belangrijk om te weten

De hersteltijd van de behandeling is afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt en de intensiteit van de behnadeling. De huid kan tijdelijk wat rood en licht gezwollen zijn en prikkelend aanvoelen. Na de behandeling is het belangrijk de huid de eerste 24 uur droog te houden. Er kunnen enkele korstjes ontstaan. Het is belangrijk om niet te krabben. De korstjes zullen er na enkele dagen vanzelf afvallen. Na de behandeling adviseren wij de zon te vermijden en geen exfoliërende producten te gebruiken. De behandelde huid moet zo goed mogelijk tegen de zon beschermd worden. Indien gewenst kunnen we je adviseren over de juiste post-treatment crèmes en medische foundation die zorgen voor extra comfort en een sneller herstel van de huid. 

Vergoeding zorgverzekering

Inskin Institute is erkend door alle zorgverzekeraars. Huidtherapie wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw verzekering. Bij vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. 

Vragen over striae-behandelingen

Worden striae-behandelingen vergoed?

Deze worden soms gezien als een medische indicatie en worden soms vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Inskin Institute wordt erkend door alle zorgverzekeraars

Hoe ziet mijn huid eruit na een behandeling?

Na de behandeling is de huid rood, de huid kan licht zwellen en je kunt een prikkelend gevoel ervaren. We kunnen indien gewenst medische camouflage aanbrengen waardoor je gewoon door kunt gaan met je dagelijkse activiteiten. 

Heb ik een doorverwijzing nodig van mijn huisarts?

Nee, huidtherapie is direct toegankelijke zorg en een doorverwijzing is niet nodig. We zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars. 

Is een striae-behandeling pijnlijk?

We zullen eerlijk zijn: de behandelingen zijn niet prettig, maar over het algemeen worden de behandelingen goed verdragen. We kunnen je altijd advies geven waarmee je dit gevoel kan verminderen. 

Hoelang duurt een striae-behandeling?

Dat hangt af van hoe groot het behandelgebied is. Tijdens het consult kunnen we je een indicatie geven.

Waarom kies ik voor Inskin Institute?

Bij Inskin Institute geven we je
persoonlijk en deskundig huidadvies op maat. Je wordt behandeld door BIG-geregistreerde en HBO-opgeleide huidtherapeuten. Dat betekent dat wij handelen volgens de richtlijnen van de overheid en alleen werken met veilige, gecertificeerde apparatuur en producten. Een mooie en gezonde huid bereik je alleen met bewezen technieken, wetenschappelijk onderbouwde methodes, de juiste kennis en ervaring, effectieve producten en hoogwaardige apparatuur. Bij Inskin Institute bieden we de beste medisch cosmetische oplossingen en sta jij centraal!