Acne

Bijna iedereen heeft wel eens last van puistjes. Acne is één van de meest voorkomende huidklachten en kan grote impact hebben op je leven. Hormonen kunnen in de puberteit een trigger zijn voor acne, maar ook op latere leeftijd kun je last krijgen van acne. 

Bij acne is sprake van puistjes, mee-eters, roodheid en soms van een vette huid en grove poriën. Vaak heb je zelf al van alles geprobeerd om puistjes te verminderen, maar zonder voldoende resultaat. De huidtherapeuten van Inskin Institute zijn specialisten in huidverbetering en hebben veel ervaring in het behandelen van acne. We kijken waar de triggers van acne bij jou vandaan komen. Op basis van onze medische kennis en ervaring kiezen we samen met jou de optimale behandeling om tot het beste resultaat te komen. Een mooie huid geeft zelfvertrouwen. Wil jij de controle terugkrijgen over je huid?

Maak een afspraak

Behandeling

Onze huidtherapeuten behandelen alle vormen van acne en acnelittekens. Afhankelijk van jouw situatie is het doel om de ontstekingen in de huid onder controle krijgen en de ontstane huidschade zoals roodheid, grove poriën en littekens te verminderen. We richten ons niet alleen op de symptomen van acne, maar ook op het voorkomen van nieuwe ontstekingen. 

Je krijgt van ons een persoonlijk behandelplan, een productadvies en een voedingsadvies. Om het optimale resultaat te bereiken is het belangrijk dat je deze adviezen goed naleeft. 

Onze huidtherapeutische behandelingen bestaan uit een dieptereiniging, het uitreinigen van de onzuiverheden in combinatie met een medische peeling, IPL-behandeling of Hydrafacial-behandeling. 

Maak een afspraak

 • Medische peelings

  Bij Inskin Institute werken we met medische peelings op basis van Glycolzuur, Salicylzuur, Melkzuur, Amandelzuur of Tricholoorazijnzuur (TCA). Deze actieve ingrediënten zorgen voor diepe reiniging van de poriën, remmen de talgproductie en bestrijden de p. acnes-bacterie. 

  Voor elke type huid is er een geschikte peeling. De actieve bestandsdelen van de peeling stimuleren de celvernieuwing, waardoor onzuiverheden en ontstekingen verminderen. Exfoliërende ingrediënten verminderen acnelittekens en grove poriën. Afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken bepalen we welke peeling het beste past bij jouw huidconditie. 

 • IPL-behandeling

  Met onze IPL-behandeling (Intense Pulsed Light) pakken we de oorzaak van acne aan. De energie die vrijkomt tijdens de behandeling verkleint de ontstoken talgklieren waardoor de overmatige talgproductie zal afnemen. Intense Pulsed Light vernietigt de p.acnes-bacteriën, die de ontstekingen veroorzaken. Een IPL-behandeling is een veilige en effectieve manier om actieve acne aan te pakken en roodheid te verminderen. Deze behandeling is zowel geschikt voor acne in het gezicht als voor acne op de rug of op de borst. 

  Bij Inskin Instiute werken we met de Inmode en deze is CE- en FDA-gecertificeerd.

 • Hydrafacial

  Hydrafacial is een techniek waarbij we de huid in drie stappen behandelen. Met deze behandeling wordt de huid krachtig gereinigd, geëxfolieerd en verzadigd met ontstekingsremmende antioxidanten. Dit vermindert de oxidatieve stress in de huid en heeft een remmende werking op de talgproductie. Ook zal de roodheid van de huid afnemen. De LED-therapie vermindert de talgproductie en doodt de p.acnes-bacteriën die de acne veroorzaken. 

 • Combinatiebehandeling

  Tijdens het behandeltraject combineren we verschillende technieken met elkaar of wisselen we deze af, om tot een optimaal resultaat te komen. De werking en resultaten van al onze behandelmethoden zijn wetenschappelijk bewezen.

Thuisproducten

Om snel het gewenste resultaat te bereiken, is het essentieel dat je voorafgaand aan de behandelingen thuis de geadviseerde producten gebruikt. Het behandelplan is dus altijd tweeledig.

De thuisproducten bevatten ingrediënten die exfoliërend werken en de doorlaatbaarheid van de huid verhogen, waardoor tijdens de behandelingen de actieve werkstoffen optimaal hun werk kunnen doen. Ook zal de huid na de behandeling sneller herstellen en kun je het resultaat van de behandeling behouden.

Wij werken met de cosmeceuticals van Dermaceutic en/of Rhenophase. Cosmeceuticals bevatten actieve ingrediënten die wetenschappelijk zijn onderzocht en bewezen effectief te zijn. Deze producten mogen uitsluitend door artsen en huidtherapeuten worden geadviseerd.

Bekijk alle producten

Welk effect kun je verwachten?

Je zult merken dat dankzij de behandelingen het gebruik van de juiste huidproducten en het toepassen van voedingsadviezen de acne zal verminderen. Er zijn meerdere behandelingen nodig om de acne te stabiliseren en te verbeteren. Een behandeling duurt gemiddeld 45-60 minuten. Na elke behandeling evalueren we de voortgang en stellen we het behandelplan bij indien nodig. We zullen ons altijd eerst richten op het stabiliseren van de acne voordat we overgaan op het behandelen van rode plekjes en littekens.

Maak een afspraak

Dit zeggen klanten over ons

Belangrijk om te weten

Het kan voorkomen dat de acne na de behandeling iets verergert, voordat het verbetert. Dat is een normale reactie. Na de behandeling kan de huid er roder uitzien dan normaal. De huid kan licht gaan schilferen of vervellen. Ook kun je tijdelijk last krijgen van witte kopjes, dit is een regelmatig voorkomende ontgiftingsreactie van de huid die vanzelf weer over gaat. Het is belangrijk om niet aan de velletjes, puistjes of ontstekingen te krabben of de huid te scrubben!

In eerste instantie zullen we de behandelingen om de drie weken inplannen. Wanneer de acne zich stabiliseert, kunnen we de periode tussen de behandelingen verlengen. Wanneer je dat wilt, kunnen we je ook adviseren over de juiste post-treatment crèmes en speciale acne-foundation die ervoor zorgen dat de acne sneller herstelt en minder zichtbaar is.

Vergoeding zorgverzekering

Acnetherapie wordt soms vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van je verzekering. Bij vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Inskin Institute is erkend door alle zorgverzekeraars.

Vragen over Acnetherapie

Wordt acnetherapie vergoed?

Ja, dit wordt gezien als een medische indicatie en deze worden vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Inskin Institute wordt erkend door alle zorgverzekeraars

Hoe ziet mijn huid eruit na een behandeling?

Na een acne-behandeling kan de huid rood zijn. We kunnen indien gewenst medische camouflage aanbrengen zodat je gewoon door kunt gaan met je dagelijkse activiteiten.

Heb ik een doorverwijzing nodig van mijn huisarts?

Nee, huidtherapie is direct toegankelijke zorg en een doorverwijzing is niet nodig. We zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars.

Is een acnebehandeling pijnlijk?

We zullen eerlijk zijn: de behandelingen zijn niet prettig, maar over het algemeen worden de behandelingen goed verdragen. We kunnen altijd samen kijken naar een alternatief.

Hoelang duurt een acnebehandeling?

Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 45 en 60 minuten.

Waarom kies ik voor Inskin Institute?

Bij Inskin Institute geven we je persoonlijk en deskundig huidadvies. Je wordt behandeld door BIG-geregistreerde en HBO-opgeleide huidtherapeuten. Dat betekent dat wij handelen volgens de richtlijnen van de overheid en alleen werken met veilige, gecertificeerde apparatuur en producten. Een mooie en gezonde huid bereik je alleen met bewezen technieken, wetenschappelijk onderbouwde methodes, de juiste kennis en ervaring, effectieve producten en hoogwaardige apparatuur. Bij Inskin Institute bieden we de beste medisch cosmetische oplossingen en sta jij centraal!