Acne-littekens

Acne-littekens ontstaan als gevolg van een ontstekingsreactie in de huid. Na het krijgen van een puistje blijven soms nog maanden rode/paarse vlekjes zichtbaar in de huid. Ook kan de huid als gevolg van de ontstekingsreactie meer pigment aanmaken waardoor deze plekjes veranderen in pigmentvlekken. Als gevolg van acne kunnen putjes/deukjes in de huid achterblijven die niet meer verdwijnen. Dit zijn acne-littekens. Veel mensen komen met vragen over restplekjes en acne-littekens bij Inskin Institute. Wij begrijpen dat acne-littekens je onzeker kunnen maken. Het goede nieuws is dat wij met onze huidtherapeutische behandelingen deze littekens goed kunnen behandelen en minder kunnen laten opvallen, zodat jij weer meer zelfvertrouwen krijgt!

Maak een afspraak

Behandeling

Diepe acne-littekens zullen nooit helemaal weggaan, maar we kunnen er wel voor zorgen dat verkleuringen minder zichtbaar zijn en dat het reliëfverschil wordt verminderd. Deze intensieve behandelingen zijn erop gericht om de celdeling te versnellen zodat het huidweefsel zich vernieuwt. Hierdoor zal de huid er gladder en egaler uit gaan zien. Technieken die we daarvoor toepassen zijn medische microneedling, chemische peelings en IPL.

Voorkomen is echter altijd beter dan genezen! Heb je last van acne? Dan helpen we je graag overmatig talg en puistjes onder controle te krijgen en het ontstaan van acne-littekens te voorkomen.

Maak een afspraak

 • Medische microneedling met Dermapen4

  Microneedling is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek. Superfijne naaldjes van chirurgisch staal maken 200 kanaaltjes per cm2 in de huid, zonder deze te beschadigen. Dit stimuleert de celvernieuwing in de diepere huidlagen. Tijdens de behandeling wordt nieuw collageen (type3) en elastinevezels aangemaakt. Door deze techniek vult het litteken zich met nieuw weefsel op en tegelijkertijd voorkomt het de vorming van nieuw littekenweefsel. Met de medische microneedling pen van Dermapen4 kan de diepte van de naaldjes zelf worden ingesteld zodat we nooit dieper in de huid komen dan nodig is. Hiermee kunnen we de veiligheid van de behandeling waarborgen. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 12 tot 16 weken zichtbaar.

 • Chemische Peeling

  Bij Inskin Institute werken we met medische peelings van het merk Dermaceutics. De peelings zijn op basis van Glycolzuur, Salicylzuur, Melkzuur, Amandelzuur of Tricholoorazijnzuur (TCA). Voor elke type huid is er een geschikte peeling. Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit een formulering van natuurlijke zuren. Deze actieve ingrediënten zorgen voor diepe reiniging van de poriën, remmen de talgproductie en bestrijden de p. acnes-bacterie. 

  Daarnaast kunnen we op een gecontroleerde en veilige manier huidverkleuringen behandelen. Afhankelijk van de diepte van het pigment en jouw huidtype, kiezen we voor een bepaald type peeling. We bepalen op basis van het doel dat je wilt bereiken welke peeling het beste past bij jouw huidconditie. 

 • IPL-behandeling

  IPL (Intense Pulsed Light) is de beste en meest effectieve manier om roodheid van acne-littekens te verminderen. Bij Inskin Institute werken we met de Lumecca van het InMode-systeem. Door de ingebouwde koeling en juiste lichtverspreiding is de Lumecca voor de meeste huidtypen geschikt. Elke puls geeft een lichtflits af met een spectrum aan golflengten. De rode vaatjes absorberen de energie van de lichtflits, waardoor ze opwarmen en stollen. Dit zal de roodheid verminderen. De behandeling geeft een korte warmtesensatie, maar deze trekt direct daarna weer weg. Het kan aanvoelen alsof er een elastiekje tegen je huid wordt geschoten. Een bijkomend voordeel van deze behandeling is dat IPL de p. acnes-bacterie die ontstekingen veroorzaakt, doodt. De vrijgekomen energie stimuleert ook de collageen-aanmaak in de huid. In de laser zit een koelsysteem, waardoor de behandeling goed te verdragen is. 

  Bij Inskin Instiute werken we met het InMode-systeem, deze apparatuur is CE- en FDA-gecertificeerd en dus veilig.

Thuisproducten

Het behandelplan is altijd tweeledig. Naast de behandelingen die wij uitvoeren adviseren je thuis zelf aan de slag gaat met de door ons geadviseerde producten (minimaal 2 weken voorafgaand een behandeling). Wij werken met de cosmeceuticals van Dermaceutic en/of Rhenophase. Cosmeceuticals bevatten actieve ingrediënten die wetenschappelijk zijn onderzocht en bewezen effectief te zijn. Deze producten mogen uitsluitend door artsen en huidtherapeuten worden geadviseerd. 

De producten bevatten ingrediënten die exfoliërend werken en de doorlaatbaar van de huid verbeteren waardoor de actieve werkstoffen optimaal hun werk kunnen doen. Ook zal de huid na de behandeling sneller herstellen en kun je het resultaat van de behandeling langer behouden.

Bekijk alle producten

Welk effect kan je verwachten?

Je zult merken dat als gevolg van de behandelingen en het gebruik van de juiste producten, de huidstructuur zal verbeteren. Grove poriën zullen verminderen, de huidconditie zal verbeteren en de huid zal egaler worden. Afhankelijk van je huidconditie starten we meestal met 3-5 behandelingen met een interval van 6 weken. We kunnen verschillende behandelingen combineren voor een optimaal resultaat. Na elke behandeling zullen we samen met jou de voortgang bespreken en indien nodig het behandelplan bijsturen. 

Maak een afspraak

Dit zeggen klanten over ons

Belangrijk om te weten

De hersteltijd van de behandeling is afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt en de intensiteit van de behandeling. De huid kan tijdelijk wat rood zijn en prikkelend aanvoelen. Na de behandeling is het belangrijk de huid de eerste 24 uur droog te houden. Ook kan de huid gaan schilferen of vervellen. Het is belangrijk om niet te krabben. Na de behandeling adviseren wij exfoliërende producten te vermijden en de huid zo goed mogelijk tegen de zon te beschermen. Indien gewenst kunnen we je adviseren over de juiste post-treatment crèmes en medische foundation die zorgen voor extra comfort en een sneller herstel van de huid. 

Vergoeding zorgverzekering

Inskin Institute is erkend door alle zorgverzekeraars. Huidtherapie wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw verzekering. Bij vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. 

Vragen over Acnetherapie

Worden acne littekenbehandelingen vergoed?

Ja, dit wordt gezien als een medische indicatie en wordt soms vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Inskin Institute wordt erkend door alle zorgverzekeraars

Hoe ziet mijn huid eruit na een behandeling?

Na litteken behandeling kan de huid rood zijn, licht zwellen en je kunt een prikkelend gevoel ervaren. We kunnen indien gewenst medische camouflage aanbrengen zodat je gewoon door kunt gaan met je dagelijkse activiteiten. 

Heb ik een doorverwijzing nodig van mijn huisarts?

Nee, huidtherapie is direct toegankelijke zorg en een doorverwijzing is niet nodig. We zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars. 

Is een acne littekenbehandeling pijnlijk?

We zullen eerlijk zijn: de behandelingen zijn niet prettig, maar over het algemeen worden de behandelingen niet als heel pijnlijk ervaren. We kunnen je altijd advies geven over hoe je dit gevoel kunt verminderen. 

Hoelang duurt een littekenbehandeling?

Dat hangt af van hoe groot het behandelgebied is. Tijdens het consult kunnen we je een indicatie geven, maar vaak duurt de behandeling tussen de 45 en 60 minuten. 

Waarom kies ik voor Inskin Institute?

Bij Inskin Institute geven we je persoonlijk en deskundig huidadvies op maat. Je wordt behandeld door BIG-geregistreerde en hbo-opgeleide huidtherapeuten. Dat betekent dat wij handelen volgens de richtlijnen van de overheid en alleen werken met veilige, gecertificeerde apparatuur en producten. Een mooie en gezonde huid bereik je alleen met bewezen technieken, wetenschappelijk onderbouwde methodes, de juiste kennis en ervaring, effectieve producten en hoogwaardige apparatuur. Bij Inskin Institute bieden we de beste medisch cosmetische oplossingen en sta jij centraal!