Roodheid

Bij de ene persoon liggen de bloedvaatjes wat oppervlakkiger in de huid dan bij een ander. Dat is de reden waarom iemand sneller rood wordt na inspanning of emoties. Deze roodheid trekt vanzelf weer weg. Als de roodheid aanblijft dan zijn deze vaatjes verwijd en dit noemen we couperose. Vaak ervaren mensen dit bij zichzelf als ontsierend. Daarnaast kun je last hebben van de warmte die daarmee gepaard gaat. Roodheid ontstaat naar mate de huid verouderd, maar kan ook ontstaan door rosacea. Deze roodheid is relatief makkelijk te behandelen en je ziet vaak na één behandeling al resultaat. 

Maak een afspraak

 • Couperose

  Couperose is een aandoening waarbij de huid rood wordt en kleine bloedvaatjes zichtbaar blijven. Deze roodheid wordt veroorzaakt door verwijde bloedvaatjes en is meestal te zien op de wangen, neus, kin en decolleté. Het komt zowel bij vrouwen als bij mannen voor en is vaak familiair. Couperose is makkelijk te behandelen met relatief weinig hersteltijd. 

  Bij Inskin Institute werken we met veilige lasers waarmee we deze aandoening effectief kunnen behandelen. Couperose kan verergeren naarmate je langer wacht. De vaatjes kunnen zich verder verwijden en de roodheid neemt toe.

 • Rosacea

  Rosacea lijkt op couperose, alleen is er sprake van ontstekingen in de huid. Je kunt last hebben van een branderig gevoel op de huid of jeuk. Zowel couperose als rosacea uiten zich in roodheid en zichtbare bloedvaatjes op de huid. Bij rosacea je zie daarnaast soms ook pukkeltjes, puistjes, zwelling en – in een ernstiger stadium - een verdikte huid. Rosacea is niet te genezen, maar we kunnen je wel helpen om de symptomen te verminderen. Kom langs, we geven je graag advies hoe je een egalere huid kunt bereiken!

Behandelingen

IPL (Intense Pulsed Light) is de beste en meest effectieve manier om roodheid en couperose te verminderen. Bij Inskin Institute werken we met de Lumecca van het InMode-systeem. Door de ingebouwde koeling en juiste lichtverspreiding is de Lumecca geschikt voor de meeste huidtypen. Elke puls geeft een lichtflits af met een spectrum aan golflengten. De vaatjes absorberen de energie van de lichtflits, waardoor ze opwarmen en stollen. 

De behandeling geeft een korte warmtesensatie, maar deze trekt direct daarna weer weg. Het kan aanvoelen alsof er een elastiekje tegen je huid wordt geschoten. Een bijkomend voordeel van deze behandeling is dat IPL de huid ook verstrakt. De vrijgekomen energie stimuleert namelijk de collageenaanmaak in de huid. In de laser zit een koelsysteem, waardoor de behandeling goed te verdragen is. 


Bij Inskin Instiute werken we met het InMode-systeem, deze apparatuur is CE- en FDA-gecertificeerd en dus veilig.

Maak een afspraak

 • Milde peeling

  Bij het behandelen van rosacea kunnen we ook een milde, medische peeling inzetten. Bij Inskin Institute werken we met medische peelings van het merk Dermaceutics. De peelings zijn op basis van azelaïnezuur , Glycolzuur, Salicylzuur, Melkzuur, Amandelzuur of Tricholoorazijnzuur (TCA). Voor elke type huid is er een geschikte peeling. 

  De actieve bestandsdelen in de peelings leiden tot een oplossing voor symptomen van verschillende huidproblemen, waaronder ook rosacea. De peeling is altijd afgestemd op jouw huidtype jouw individuele behoefte. 

 • Microneedling

  Met microneedling kunnen we de conditie van je huid verbeteren. Microneedling verhoogt de weerbaarheid van de huid en maakt de huid sterker en steviger. Het is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek. Superfijne naaldjes van chirurgisch staal maken honderden microkanaaltjes zonder de huid te beschadigen. Hoogwaardige producten met actieve ingrediënten kunnen hierdoor tot 200 maal meer in de huid penetreren. Met 4 tot 6 behandelingen kun je een toename van 400 procent meer collageen en elastine bereiken en een verdikking van de huid tot 140 procent! Door de huid sterker te maken, neemt de kans op gesprongen vaatjes af waardoor deze techniek ook helpt in de strijd tegen rosacea. De huid wordt weerbaarder en ontstekingen nemen af. 

 • Combinatiebehandeling

  Tijdens het behandeltraject combineren we verschillende technieken met elkaar of wisselen we deze af. De werking en resultaten van al onze behandelmethoden zijn wetenschappelijk bewezen.

Thuisproducten

Wij werken met de cosmeceuticals van Dermaceutic en/of Rhenophase. Cosmeceuticals bevatten actieve ingrediënten die wetenschappelijk zijn onderzocht en bewezen effectief te zijn. Deze producten mogen uitsluitend door artsen en huidtherapeuten worden geadviseerd. Belangrijk onderdeel van het behandelplan is het gebruik van effectieve producten voor thuis. Deze producten bevatten actieve ingrediënten die onzuiverheden tegengaan, dode huidcellen opruimen en de huid beter doorlaatbaar maken zodat de werkstoffen optimaal hun werk kunnen doen. De producten werken ontstekingsremmend, talg-regulerend en verminderen roodheid. Wij geloven dat je in combinatie met onze behandelingen zo het mooiste resultaat bereikt.

Bekijk alle producten

Welk effect kun je verwachten

De hersteltijd na een IPL-behandeling of een chemische peeling duurt gemiddeld 7 tot 10 dagen. De hersteltijd na microneedling is 3 tot 5 dagen. Gemiddeld zijn er 1 tot 5 behandelingen nodig met een minimaal interval van 6 weken. 

Dit zeggen klanten over ons

Belangrijk om te weten

Je mag voorafgaand een IPL-behandeling niet onlangs veel in de zon of onder de zonnebank zijn geweest. Ook mag je tot twee weken voor de behandeling geen zelfbruinende crèmes hebben gebruikt. Na de behandeling kan de huid licht zwellen en rood worden. Ook kunnen er kleine korstjes op de huid ontstaan, maar dit is altijd van tijdelijke aard. Wij kunnen post treatment-crèmes adviseren en medische camouflageproducten die speciaal zijn ontwikkelend voor na een cosmetische behandeling. Deze producten zorgen voor een sneller herstel en beschermen de beschadigde huid.

Vergoeding zorgverzekering

Inskin Institute is erkend door alle zorgverzekeraars. Huidtherapie wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw verzekering. Bij vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering wordt er geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. 

Vragen over IPL behandeling

Worden IPL-behandelingen tegen roodheid vergoed?

Ja dit wordt gezien als een medische indicatie en wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Inskin Institute
wordt erkend door alle zorgverzekeraars

Hoe ziet mijn huid eruit naeen behandeling?

Na de behandeling ziet de huid rood, alsof je iets te lang in de zon hebt gezeten. We kunnen indien gewenst medische camouflage aanbrengen waardoor je gewoon door kunt gaan met je dagelijkse activiteiten.

Heb ik een doorverwijzingnodig van mijn huisarts?

Nee, huidtherapie is direct toegankelijke zorg en een doorverwijzing is niet nodig. We zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars.

Is een IPL- behandeling pijnlijk

We zullen eerlijk zijn, de behandelingen zijn niet fijn,
maar over het algemeen worden de behandelingen goed verdragen.

Hoelang duurt een IPL behandeling?

Afhankelijk hoe groot het behandelgebied is. Gemiddeld
duren de behandelingen zelf tussen de 10 en 20 minuten.

Waarom kies ik voor Inskin Institute?

Bij Inskin Institute geven we je
persoonlijk en deskundig huidadvies op maat. Je wordt behandeld door BIG-geregistreerde en HBO-opgeleide huidtherapeuten. Dat betekent dat wij handelen volgens de richtlijnen van de overheid en alleen werken met veilige, gecertificeerde apparatuur en producten. Een mooie en gezonde huid bereik je alleen met bewezen technieken, wetenschappelijk onderbouwde methodes, de juiste kennis en ervaring, effectieve producten en hoogwaardige apparatuur. Bij Inskin Institute bieden we de beste medisch cosmetische oplossingen en sta jij centraal!