Ongewenste haargroei

Veel mensen hebben last van ongewenste haargroei. Met name door hormonale schommelingen kan op sommige plekken ongewenste haargroei ontstaan. Denk aan de pubertijd, zwangerschap, overgang, maar ook medicatie kan van invloed zijn. Ongewenste haargroei kan voor zowel mannen als vrouwen een vervelend probleem zijn. Je kan last hebben van roodheid, bultjes, ingegroeide haren en soms zelfs ontstekingen. In sommige gevallen kunnen deze ontstekingen zelfs littekens veroorzaken. Ook kan het je onzeker maken. Gelukkig kunnen we je met onze huidtherapeutische laserbehandelingen helpen om overtollige haargroei voor 90% definitief weg te laseren, waarmee je deze klachten kan voorkomen. Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig om afscheid nemen van deze ongewenste haartjes. 

Maak een afspraak

Laser vs IPL

IPL (Intensed Puls Light) en laserontharen zijn twee verschillende methoden om van ongewenste haargroei af te komen. Beide apparaten geven licht (energie) af die wordt geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes. Een IPL-apparaat maakt gebruik van lichtflitsen met meerdere golflengten, een laserapparaat maakt gebruikt van laserlicht met één specifieke golflengte. Met IPL verwarm je een groot oppervlak van de huid. Door de verdeling van het licht over het huidoppervlak krijgt elk haarzakje een beperkte hoeveelheid energie. Dit verzwakt de haarzakjes maar vernietigt ze niet volledig. Wanneer de haarzakjes weer aansterken, zullen de haren terug groeien.

Een laserapparaat werkt met een sterke bundel gefocust licht. De energie (warmte) van de lichtbundel wordt geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes, zonder de omliggende huid te beschadigen. De energie vernietigt de haarzakjes waardoor er geen haar meer kan groeien. Doorgaans lijkt een IPL-behandeling voordeliger dan een laserbehandeling, maar alleen met een laserbehandeling kan je haren definitief verwijderen. Daarnaast is laser veiliger voor de huid omdat de huid zelf niet wordt verwarmd, maar alleen de haarzakjes. 

Maak een afspraak

Behandeling

Bij Inskin Institute werken we met Diolaze van Inmode. Dit is een van de meest geavanceerde diodelasers op het gebied van ontharing. Hiermee kunnen wij elk huidtype veilig behandelen, ook de donkere huid. De behandeling start met het inspecteren en reinigen van de huid, waarna de laser wordt ingesteld op jouw huidtype. Elke laserpuls geeft een korte warmtesensatie die voelt als een speldenprik. Dankzij het koelsysteem in de laser wordt de huid direct gekoeld en is de behandeling goed te verdragen. Na de behandeling kan de huid tijdelijk wat rood zijn en warm aanvoelen.

De gouden standaard voor het definitief verwijderen van ongewenste haargroei is de diodelaser. Deze laser zorgt ervoor dat ook de haarzakjes diep in de huid bereikt worden. Tijdens het behandeltraject zullen de haren dunner worden en minder snel gaan groeien. Daardoor heb je al snel geen huidirritatie meer als gevolg van het scheren. Een behandeling met de Diolaze is een veilige en doeltreffende manier om haarzakjes te vernietigen. We kunnen met deze behandelingen tot 90 procent van de haargroei definitief verwijderen. 

De Diolaze draagt het strenge FDA-keurmerk, dat de veiligheid van de behandeling en apparatuur bewaakt.

Bekijk alle producten

Welk effect kun je verwachten?

Het is belangrijk om te weten dat haren verschillende groeifasen doorlopen. Alleen haren die zich in een specifieke groeifase bevinden, kunnen vernietigd worden. Daardoor zijn er altijd meerdere behandelingen nodig met tussenpozen van 6-8 weken. Bovendien moeten de haren voldoende pigment bevatten om definitief verwijderd te kunnen worden. Heel blonde of witte haren kunnen wij niet behandelen omdat deze geen of te weinig pigment bevatten.

Het optimale resultaat wordt verkregen na een reeks opeenvolgende behandelingen, met tussenpozen van 6-8 weken. Afhankelijk van het gewenste resultaat adviseren wij gemiddeld 6-10 behandelingen voor 90 procent reductie van de donkere haren.

Maak een afspraak

Dit zeggen klanten over ons

Belangrijk om te weten

Tijdens het behandeltraject is het belangrijk dat je de haren niet epileert, harst of waxt. Er moet immers nog pigment in de haarzakjes zitten om deze te kunnen vernietigen. De haren mag je wel knippen of scheren. Het is belangrijk om de haren 1 tot 2 dagen voor de behandeling te scheren. Over het algemeen kunnen we in de zomer doorbehandelen als je je goed aan de voorschriften houdt. Het is belangrijk de zon zoveel mogelijk te vermijden en dagelijks een zonnebrandcrème met een hoge zonnefactor te gebruiken. 

Vergoeding zorgverzekering

Inskin Institute is erkend door alle zorgverzekeraars. Laserontharing in het gelaat of bij genderdysforie wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw verzekering. Bij vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. 

Vragen over Laserontharing behandelingen

Wordt laserontharing vergoed?

Ongewenste haargroei in het gelaat wordt gezien als een medische indicatie. Laserontharing wordt dan soms vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Inskin Institute wordt erkend door alle zorgverzekeraars

Hoe ziet mijn huid eruit na een behandeling?

Na de behandeling kan de huid tijdelijk rood zijn en warm aanvoelen. Deze warmtesensatie is tijdelijk van aard. We kunnen indien gewenst medische camouflage aanbrengen zodat je gewoon door kunt gaan met je dagelijkse activiteiten. 

Heb ik een doorverwijzing nodig van mijn huisarts?

Nee, huidtherapie is direct toegankelijke zorg en een doorverwijzing is niet nodig. We zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars. 

Is laserontharen pijnlijk?

We zullen eerlijk zijn: de behandelingen zijn niet prettig, maar over het algemeen worden de behandelingen goed verdragen. We kunnen je altijd advies geven hoe je dit gevoel kunt verminderen.

Hoelang duurt een behandeling voor laserontharen?

Dat hangt af van hoe groot het behandelgebied is. Tijdens het consult kunnen we je een indicatie geven.

Waarom kies ik voor Inskin Institute?

Bij Inskin Institute geven we je persoonlijk en deskundig huidadvies op maat. Je wordt behandeld door BIG-geregistreerde en HBO-opgeleide huidtherapeuten. Dat betekent dat wij handelen volgens de richtlijnen van de overheid en alleen werken met veilige, gecertificeerde apparatuur en producten. Een mooie en gezonde huid bereik je alleen met bewezen technieken, wetenschappelijk onderbouwde methodes, de juiste kennis en ervaring en effectieve producten en hoogwaardige apparatuur. Bij Inskin Institute bieden we de beste medische cosmetische oplossingen en sta jij centraal!