Cosmelan

Met de Cosmelan-behandeling kunnen we het overmatig pigment in de huid op een veilige manier verwijderen. Ook het pigment dat zich in de dieper huidlagen bevindt door hormonale schommelingen. De behandeling remt ook de aanmaak van nieuw pigment. De Cosmelan-producten bevatten een unieke combinatie van actieve ingrediënten die goede, bewezen resultaten opleveren.

De Cosmelan-aanpak bestaat uit een professionele behandeling met een depigmenterend masker. Aansluitend volgt een thuisbehandeling die het effect van de behandeling voortzet en de aanmaak van nieuw pigment remt. Het Cosmelan-masker heeft direct effect op het onderhuidse proces dat pigment (melanine) vormt. Het remt de tyrosinase, een basisenzym in het melaninevormingsproces, waardoor de aanmaak van nieuw pigment wordt geblokkeerd. Het Cosmelan-masker bevat de ingrediënten kojiczuur, fytinezuur, ascorbinezuur, arbutine, titaniumdioxine en retinylpalmitaat (type vitamine A), die allemaal het enzym tyrosinase remmen. Alle producten zijn parfumvrij. 

Cosmelan-kuur

Maak een afspraak

Behandeling

Melasma vergt een voorzichtige en gecontroleerde aanpak. Agressieve behandelingen en behandelingen waarbij veel licht en warmte vrijkomen, kunnen de aanmaak van pigment verergeren. Bij Inskin Institute bieden we op basis van onze ervaring de beste en veiligste methode om melasma effectief aan te
pakken. We werken met de Cosmelan-producten van het merk Mesoestetic. Zij zijn wereldwijd #1 op het gebied van gecontroleerde en veilige pigmentbehandelingen. Deze zijn geschikt voor elk huidtype.

Maak een afspraak

 • Voorbereiding

  Een goede voorbereiding met thuisproducten zorgt voor het beste resultaat. Door het gebruik van bepaalde zuren kan de huid alvast wennen en wordt de verhoorning van de huid verminderd. Hierdoor kunnen de producten beter door de huid worden opgenomen en verbetert het resultaat. 

 • Pre-Peeling

  Deze peeling wordt twee dagen voor het Cosmelan-masker aangebracht in de kliniek. De pre-peeling zorgt dat de huid goed doorlaatbaar wordt, zodat de werkstoffen van het masker diep in de huid kunnen worden opgenomen. Dit vermindert ook de kans op bijwerkingen.

 • Cosmelan-masker

  Het Cosmelan-masker zal bij ons in de kliniek door de huidtherapeut worden aangebracht. Dit masker zal 10-12 uur op de huid blijven zitten. Je zult dus met dit masker naar huis gaan. Na de inwerktijd kun je het masker zelf van de huid verwijderen. Na het aanbrengen van het masker kun je kort een tintelend gevoel ervaren. Soms kan de huid wat droog aanvoelen. Na een paar dagen kan de huid licht gaan schilferen. 

 • Controle afspraak

  Twee dagen na het masker vindt een telefonische controle-afspraak plaats. De huidtherapeut zal dan aangeven wanneer je mag starten met de thuisproducten. 

Thuis

Bij deze kuur zijn vijf thuisproducten inbegrepen (t.w.v. € 400). Je krijgt een uitgebreide instructie hoe je de producten moet aanbrengen. In de eerste maand moet je het Cosmelan-product, de Melan Recovery Cream en de Melan SPF130 drie keer per dag aanbrengen. Als de producten op zijn kun je zelf nieuwe producten bijbestellen. 

In maand twee en drie breng je de producten twee keer per dag aan. In maand vier tot zes breng je de producten alleen nog maar in de avond aan. Bij ernstige pigmentatie is er nog de mogelijkheid om tijdens de kuur de Cosmelan te vervangen door Dermamelan. Dit product bevat dezelfde ingrediënten als de Cosmelan, maar is 30 procent sterker. We kunnen indien nodig het traject met een paar maanden verlengen. 

Bekijk alle producten

Welk effect kan je verwachten?

Na de behandeling met het masker kan de huid een beetje rood zijn en je kunt een licht branderig en trekkerig gevoel ervaren. Dit is normaal tot 48 uur na de behandeling. De meegeleverde Melan Recovery Cream kan direct na het afnemen van het masker worden aangebracht en zal dit gevoel verminderen. Hierna begint het gecontroleerde afschilferingsproces van de huid. Naarmate de kuur vordert zal het schilferen van de huid afnemen. Het is uitermate belangrijk NIET aan eventuele schilfertjes/velletjes te gaan krabben, NIET de huid te scrubben en GEEN peeling te gebruiken! Dit kan namelijk langdurige roodheid, roze verkleuringen of littekenvorming in de huid veroorzaken. Vermijd directe UV-straling en bescherm je huid te allen tijde tegen de zon met de Melan SPF130+. 

Het beste resultaat tijdens de kuur wordt tussen week 1 en week 4 behaald. De pigmentatie is dan al sterk afgenomen en soms al helemaal verdwenen. De reden om de kuur voort te zetten is omdat dan nog niet al het pigment in de diepere huidlagen is bereikt. 

Maak een afspraak

Dit zeggen klanten over ons

Controle

Na 1 maand zal de eerste controle-afspraak plaatsvinden. Verder zien we je graag terug na 3 maanden om de voortgang te bespreken. We geven je adviezen mee voor de nazorg. 

Vergoeding zorgverzekering

Acnetherapie wordt soms vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van je verzekering. Bij vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Inskin Institute is erkend door alle zorgverzekeraars.

Vragen over de Cosmelan-kuur

Wordt de Cosmelan-kuur voor het gelaat tegen pigmentvlekken vergoed?

Ja, dit wordt gezien als een medische indicatie en wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Inskin Institute wordt erkend door alle zorgverzekeraars

Vanaf wanneer kan ik resultaat verwachten?

Vaak zul je al na een paar weken ervaren dat de pigmentatie minder zichtbaar is. 

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling en tijdens de kuur?

De huid kan er wat rood uitzien. Je kunt dit camoufleren zodat je gewoon door kunt gaan met je dagelijkse activiteiten. Wij kunnen je adviseren welk product veilig is en niet de voortgang van de kuur zal verstoren.

Heb ik een doorverwijzing nodig van mijn huisarts?

Nee, huidtherapie is direct toegankelijke zorg en een doorverwijzing is niet nodig. We zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars. 

Zijn de behandelingen gevoelig?

Nee, de behandelingen zijn niet gevoelig. Meestal zul je alleen een licht prikkelend gevoel ervaren. 

Hoelang duren de behandelingen?

Je moet er rekening mee houden dat je ongeveer een half uur bij ons binnen bent. 

Waarom kies ik voor Inskin Institute?

Bij Inskin Institute geven we je persoonlijk en deskundig huidadvies op maat. Je wordt behandeld door BIG-geregistreerde en HBO-opgeleide huidtherapeuten. Dat betekent dat wij handelen volgens de richtlijnen van de overheid en alleen werken met veilige, gecertificeerde apparatuur en producten. Een mooie en gezonde huid bereik je alleen met bewezen technieken, wetenschappelijk onderbouwde methodes, de juiste kennis en ervaring en effectieve producten en hoogwaardige apparatuur. Bij Inskin Institute bieden we de beste medische cosmetische oplossingen en sta jij centraal!