Pigmentvlekken

Vrijwel iedereen krijgt in de loop der jaren last van pigmentvlekken. Dit neemt meestal toe naarmate we ouder worden. Pigmentvlekken zorgen vaak voor een oudere uitstraling, men spreekt om die reden ook wel van ouderdomsvlekken. Ze ontstaan doordat cellen in de huid extra melanine aanmaken. Pigmentverstoringen kunnen ontstaan wanneer de huid onvoldoende wordt beschermd tegen zonlicht. Ook medicatie, wondjes of hormoonschommelingen kunnen de onderliggende oorzaak zijn. Wij kunnen je met onze huidtherapeutische behandelingen van je pigmentvlekken afhelpen. Wil jij een huid met een egale, jongere uitstraling?

Maak een afspraak

Behandeling

Bij Inskin Institute kunnen we pigmentvlekken relatief makkelijk en veilig behandelen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om pigmentvlekken aan te pakken. Welke behandeling voor jou het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren waaronder het soort pigment, je huidtype en je leefstijl. Onze huidtherapeuten brengen in kaart om welke type pigment het bij jou gaat. Technieken die we inzetten om pigment te behandelen zijn IPL-behandelingen, Cosmelan, medische peelings of microneedling. Tijdens een vrijblijvend consult stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Maak een afspraak

 • Cosmelan

  Met de Cosmelan-behandeling kunnen we het overmatig pigment in de huid op een veilige manier verwijderen. Ook het pigment dat zich in de dieper huidlagen bevindt door hormonale schommelingen. We zullen eerlijk zijn, de Cosmelan kuur is de meest effectieve behandeling om overmatig pigment op een veilige manier te verwijderen. Naast dat het pigment verwijdert remt het ook de aanmaak van nieuw pigment. De Cosmelan-producten bevatten een unieke combinatie van actieve ingrediënten die goede, bewezen resultaten opleveren. De Cosmelan-aanpak bestaat uit een professionele behandeling met een depigmenterend masker. Aansluitend volgt een thuisbehandeling die het effect van de behandeling voortzet en de aanmaak van nieuw pigment remt. Het Cosmelan-masker heeft direct effect op het

 • IPL-behandeling

  IPL (Intense Pulsed Light) een effectieve manier om oppervlakkige pigmentvlekken mee te behandelen. Bij Inskin Institute werken we met de Lumecca van het InMode-systeem. Door de ingebouwde koeling en juiste lichtverspreiding is de Lumecca geschikt voor de meeste huidtypen. Elke puls geeft een lichtflits met een breed spectrum aan golflengten. Het pigment absorbeert de energie van de lichtflits, waardoor de pigmentkorrels opwarmen en stollen. Het lichaam ruimt de pigmentcellen vervolgens zelf op. De behandeling geeft een korte warmtesensatie, maar deze trekt direct daarna weer weg. Het kan aanvoelen alsof er een elastiekje tegen je huid wordt geschoten. Een bijkomend voordeel van deze behandeling is dat IPL de huid ook verstrakt. De vrijgekomen energie stimuleert namelijk de collageenaanmaak in de huid. De laser bevat een ingebouwd koelsysteem, waardoor de behandeling goed te verdragen is. 


  Bij Inskin Instiute werken we met het InMode-systeem, deze apparatuur is CE- en FDA-gecertificeerd en dus veilig.

 • Chemische Peeling

  Bij Inskin Institute werken we met medische peelings van het merk Dermaceutics. De peelings zijn op basis van Glycolzuur, Salicylzuur, Melkzuur, Amandelzuur of Tricholoorazijnzuur (TCA). Voor elke type huid is er een geschikte peeling. Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit een formulering van natuurlijke zuren. Met deze zuren kunnen we op een gecontroleerde en veilige manier pigmentvlekken behandelen. Afhankelijk van de diepte van het pigment en jouw huidtype, kiezen we voor een bepaald type peeling. Dit bepalen we samen op basis van jouw individuele wensen.

 • Microneedling

  Microneedling is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek. Superfijne naaldjes van chirurgisch staal maken honderden microkanaaltjes in de huid, zonder deze te beschadigen. Via de microkanaaltjes kunnen werkstoffen diep in de huid doordringen. Tijdens de behandeling gebruiken we hoogwaardige boosters en medische peelings van het merk Dermeceutic. Deze producten bevatten actieve ingrediënten die tot 200 maal beter in de huid komen. Hiermee kunnen we storende pigmentvlekken doeltreffend verminderen. Een bijkomend voordeel is dat de huid als gevolg van de behandeling ook meer collageen en elastine gaat aanmaken. Met 4 tot 6 behandelingen kun je een toename van 400 procent bereiken en een verdikking van de huid tot 140 procent! 

Thuisproducten

Om snel het gewenste resultaat te bereiken, is het essentieel dat je voorafgaand aan de behandelingen thuis de geadviseerde producten gebruikt. Het behandelplan is dus altijd tweeledig.

De thuisproducten bevatten ingrediënten die exfoliërend werken en de doorlaatbaarheid van de huid verhogen, waardoor tijdens de behandelingen de actieve werkstoffen optimaal hun werk kunnen doen. Ook zal de huid na de behandeling sneller herstellen en kun je het resultaat van de behandeling behouden.

Wij werken met de cosmeceuticals van Dermaceutic en/of Rhenophase. Cosmeceuticals bevatten actieve ingrediënten die wetenschappelijk zijn onderzocht en bewezen effectief te zijn. Deze producten mogen uitsluitend door artsen en huidtherapeuten worden geadviseerd.

Bekijk alle producten

Welk effect kan je verwachten?

De Cosmelan kuur is een intensieve kuur en de meest doeltreffende manier om pigmentvlekken te verwijderen en met deze kuur kan je zelfs het pigment aanpakken dat in diepere lagen van de huid bevindt. IPL behandelingen zullen oppervlakkige pigmentvlekken minder zichtbaar maken of zelfs helemaal doen verdwijnen. Hierdoor krijgt je huid een egale en frisse uitstraling. Daarnaast zal de collageenproductie in de huid toenemen, waardoor huidverstrakking ontstaat. 

De peeling kan ook oppervlakkig pigment verminderen en zorgt voor een fijnere huidstructuur. Poriën verkleinen en rimpeltjes verminderen. Dit zorgt voor een frissere huidskleur en een gladde en egale huid. 

Microneedling in combinatie met actieve ingrediënten maakt pigmentvlekken minder zichtbaar, verhoogt de collageenproductie in de huid en verbetert de algehele huidconditie. 


In de zon kunnen pigmentvlekken terugkomen. Hoe je in de toekomst met de zon omgaat, bepaalt dus hoe goed je de behandelresultaten kunt behouden. Door dagelijks een crème met SPF 50 te gebruiken, kun je de vorming van nieuw pigment onderdrukken. Voorkomen is makkelijker dan genezen! Bij Inskin Institute kunnen we je altijd vrijblijvend advies geven over hoe je het resultaat het beste kunt behouden. 

Maak een afspraak

Dit zeggen klanten over ons

Belangrijk om te weten

Pigmentvlekken ontstaan geleidelijk. Niet elk type pigment kan je op dezelfde manier behandelen en vraag om een andere aanpak. Een verkeerde behandeling kan zelfs het pigment triggeren. Laat je goed informeren en wees kritisch voor welke behandeling en behandelaar je kiest als je zichtbaar resultaat wil boeken. Bij Inskin werken alleen ervaren hbo-geschoolde huidtherapeuten. 

Vergoeding zorgverzekering

Inskin Institute is erkend door alle zorgverzekeraars. Het verwijderen van pigmentvlekken wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw verzekering. Bij vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico.

Vragen over pigmentvlekken

Wordt het verwijderen van pigmentvlekken vergoed door de verzekering?

Ja, dit wordt gezien als een medische indicatie en wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Inskin Institute wordt erkend door alle zorgverzekeraars

 Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Na een IPL- behandeling of microneedling is de huid rood, alsof je iets te lang in de zon hebt gezeten. We kunnen indien gewenst medische camouflage aanbrengen waardoor je gewoon door kunt gaan met je dagelijkse activiteiten. 

Moet ik geadviseerde thuisproducten gebruiken?

Nee, huidtherapie is direct toegankelijke zorg en een doorverwijzing is niet nodig. We zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars. 

Is een behandelijk pijnlijk?

We zullen eerlijk zijn: de behandelingen zijn niet prettig, maar over het algemeen worden de behandelingen goed verdragen.

Wanneer kies ik voor Cosmelan en wanneer voor IPL?

Cosmelan is geschikt voor diepliggend pigment en IPL voor oppervlakkig pigment. De huidtherapeut kan dit beoordelen.

Hoe lang duur een microneedling of chemische peeling behandeling?

Hou rekening met 45-60 minuten.

Waarom kies ik voor Inskin Institute?

Bij Inskin Institute geven we je
persoonlijk en deskundig huidadvies op maat. Je wordt behandeld door BIG-geregistreerde en HBO-opgeleide huidtherapeuten. Dat betekent dat wij handelen volgens de richtlijnen van de overheid en alleen werken met veilige, gecertificeerde apparatuur en producten. Een mooie en gezonde huid bereik je alleen met bewezen technieken, wetenschappelijk onderbouwde methodes, de juiste kennis en ervaring, effectieve producten en hoogwaardige apparatuur. Bij Inskin Institute bieden we de beste medisch cosmetische oplossingen en sta jij centraal!