Coagulatietherapie

Helaas krijgen we naarmate we ouder worden steeds meer te maken met onschuldige, maar soms toch wat ontsierende plekjes op de huid, zoals steelwratjes (fibromen) en ouderdomswratjes. Steelwratjes zijn zachte bobbeltjes die met name in de hals, onder de oksels, onder de borsten en in de liezen voorkomen. Ouderdomswratjes zijn ruwe verheven plekjes die vaak bruin van kleur zijn. Ze zijn volkomen onschuldig. Ook bloedblaartjes (seniele angiomen) zijn onschuldige huidverschijnselen en nemen in aantal toe naarmate we ouder worden. Ondanks ze goedaardig zijn, kunnen ze wel cosmetisch storend zijn. We kunnen door middel van coagulatie deze huidoneffenheden veilig en probleemloos verwijderen zonder littekens achter te laten!

Maak een afspraak

Behandeling

Het verwijderen van fibromen, ouderdomswratjes en bloedblaartjes doen we door middel van coagulatietherapie met de Zapper. Hiermee kunnen we op een veilige en doeltreffende manier goedaardige huidbultjes verwijderen. Eerst zal de huidtherapeut beoordelen of de huidafwijking veilig kan worden behandeld. Plekjes worden zeer nauwkeurig aangestipt zonder dat er een litteken ontstaat en zonder de omliggende huid te beschadigen. Vervolgens branden we met het coagulatieapparaat de plekjes weg. Het weefsel ‘verdampt’ en er zal een korstje ontstaan. Dit zal er na een aantal dagen af vallen. Coagulatie is geschikt voor wratten, ouderdomswratjes, fibromen, goedaardige huidbultjes, xanthelasma (cholesterol ophopingen rond ogen) en andere huidoneffenheden.

Maak een afspraak

Welk effect kan je verwachten?

De meeste plekjes zullen maar 1 behandeling nodig hebben. Er zal na de behandeling een korstje ontstaan, ook kan er tijdelijk rondom het bultje wat vocht worden vastgehouden. Huidtherapeuten zijn opgeleid om plekjes en vlekjes te beoordelen. Bij twijfel zullen de huidtherapeuten je altijd doorverwijzen naar de dermatoloog voor verder onderzoek.

Maak een afspraak

Dit zeggen klanten over ons

Belangrijk om te weten

De hersteltijd van de behandeling is afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt en de intensiteit van de behandeling. De huid kan tijdelijk wat rood en licht gezwollen zijn en prikkelend aanvoelen. Na de behandeling is het belangrijk de huid de eerste 24 uur droog te houden. Er kunnen enkele korstjes ontstaan. Het is belangrijk niet te krabben. De korstjes zullen er na enkele dagen vanzelf afvallen. Na de behandeling adviseren wij de zon en exfoliërende producten te vermijden en de huid zo goed mogelijk tegen de zon te beschermen. Indien gewenst kunnen we je adviseren over de juiste post treatment crèmes en medische foundation die zorgen voor extra comfort en een sneller herstel van de huid.

Vergoeding zorgverzekering

Inskin Institute is erkend door alle zorgverzekeraars. Huidtherapie wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw verzekering. Bij vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico.

Vragen over bultjes& ouderdomswratjes

Worden deze behandelingen vergoed?

Deze behandelingen in het gelaat worden soms vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Je zorgverzekeraar kan je informeren of. je in aanmerking komt voor een vergoeding. Inskin Institute wordt erkend door alle zorgverzekeraars.

Hoe ziet mijn huid eruit na een behandeling?

Na de behandeling is de huid soms rood, kan licht zwellen en je kunt een branderig gevoel ervaren. We kunnen indien gewenst medische camouflage aanbrengen waardoor je gewoon door kunt gaan met je dagelijkse activiteiten.

Is een behandeling pijnlijk?

Na de behandeling is de huid soms rood, kan licht zwellen en je kunt een branderig gevoel ervaren. Over het algemeen worden de behandelingen goed verdragen. We kunnen indien gewenst medische camouflage aanbrengen waardoor je gewoon door kunt gaan met je dagelijkse activiteiten.

Hoelang duurt deze behandeling?

Dat hangt af van hoe groot het behandelgebied is. Tijdens het consult kunnen we je een indicatie geven, maar meestal duurt de
behandeling relatief kort.

Waarom kies ik voor Inskin Institute?

Bij Inskin Institute geven we je
persoonlijk en deskundig huidadvies op maat. Je wordt behandeld door BIG-geregistreerde en HBO-opgeleide huidtherapeuten. Dat betekent dat wij handelen volgens de richtlijnen van de overheid en alleen werken met veilige, gecertificeerde apparatuur en producten. Een mooie en gezonde huid bereik je alleen met bewezen technieken, wetenschappelijk onderbouwde methodes, de juiste kennis en ervaring, effectieve producten en hoogwaardige apparatuur. Bij Inskin Institute bieden we de beste medisch cosmetische oplossingen en sta jij centraal!