Schimmelnagels

Het hebben van schimmelnagels is een nare en hardnekkige aandoening. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is dat schimmelnagels helaas niet vanzelf weggaan. Omdat de schimmel zeer besmettelijk is, is de kans groot dat uitbreiding naar naast gelegen nagels overslaat. Antischimmelcrèmes werken meestal niet omdat de werkzame stof
moeilijk kan doordringen onder de nagelplaat naar het nagelbed waar de schimmelinfectie zich bevindt. We adviseren je graag wat de mogelijkheden zijn.

Maak een afspraak

Behandeling

Bij Inskin Institute kunnen we nagels behandelen met de laser. Het laserlicht dringt door de nagel heen en wordt omgezet in warmte. Onder deze temperatuur worden de cellen van de schimmels vernietigd.  Er zijn wel een aantal behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Maak een afspraak

Welke effecten kan je verwachten?

We zien resultaat als de gezonde nagel gaat uitgroeien. Hou er rekening mee dat een gezonde nagel gemiddeld 1 mm per maand groeit. Je hebt gemiddeld 4-7 behandelingen nodig voor goed resultaat. 

Dit zeggen klanten over ons

Belangrijk om te weten

Om zo snel mogelijk te kunnen starten moet je huid een natuurlijke kleur hebben. Je mag daarom voor de behandeling niet bruin zijn van de zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes.

Het succes wordt grotendeels bepaald door de dikte van de nagel, zorg dat de nagels dun zijn. Het is daarnaast heel belangrijk om met de thuisadviezen aan de slag te gaan, de huidtherapeut zal je daar uitgebreid over informeren.  

Vergoeding zorgverzekering

Inskin Institute is erkend door alle zorgverzekeraars, maar deze behandeling wordt doorgaans niet vergoed door de verzekering. 

Vragen over schimmelnagelbehandelingen

Worden schimmelnagelbehandelingen vergoed?

Nee, deze behandeling wordt niet als medisch noodzakelijk gezien en wordt vaak niet vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering

Hoe ziet mijn huid/nagel eruit na een behandeling?

Na een schimmelnagelbehandeling kan de huid rood en warm aanvoelen. Dit is van tijdelijke aard. 

Heb ik een doorverwijzing nodig van mijn huisarts?

Nee, huidtherapie is direct toegankelijke zorg en een doorverwijzing is niet nodig. 

Is een schimmelnagelbehandeling pijnlijk?

We zullen eerlijk zijn: de behandelingen zijn helaas niet prettig, maar worden over het algemeen goed verdragen. De behandeling is van korte duur.

Hoelang duurt een schimmelnagelbehandeling?

We zullen eerlijk zijn: de behandelingen zijn helaas niet prettig. De behandeling is gelukkig van korte duur.

Waarom kies ik voor Inskin Institute?

Bij Inskin Institute geven we je
persoonlijk en deskundig huidadvies op maat. Je wordt behandeld door BIG-geregistreerde en HBO-opgeleide huidtherapeuten. Dat betekent dat wij handelen volgens de richtlijnen van de overheid en alleen werken met veilige, gecertificeerde apparatuur en producten. Een mooie en gezonde huid bereik je alleen met bewezen technieken, wetenschappelijk onderbouwde methodes, de juiste kennis en ervaring, effectieve producten en hoogwaardige apparatuur. Bij Inskin Institute bieden we de beste medisch cosmetische oplossingen en sta jij centraal!