IPL-behandeling

IPL (Intense Pulsed Light) is de beste en meest effectieve manier om roodheid, couperose en ouderdomsvlekken te verminderen. Bij Inskin Institute werken we met de Lumecca van het InMode-systeem. Door de ingebouwde koeling en juiste lichtverspreiding is de Lumecca geschikt voor de meeste huidtypen. Elke puls geeft een lichtflits af met een spectrum aan golflengten. 

De behandeling geeft een korte warmtesensatie, maar deze trekt direct daarna weer weg. Het kan aanvoelen alsof er een elastiekje tegen je huid wordt geschoten. Een bijkomend voordeel van deze behandeling is dat IPL de huid ook verstrakt. De vrijgekomen energie stimuleert namelijk de collageenaanmaak in de huid. Door het ingebouwde koelsysteem, zijn behandeling goed te verdragen. 

Bij Inskin Instiute werken we met het InMode-systeem, deze apparatuur is CE- en FDA-gecertificeerd en dus veilig.

Maak een afspraak

  • Roodheid

    Bij de ene persoon liggen de bloedvaatjes wat oppervlakkiger in de huid dan bij een ander. Dat is de reden waarom iemand sneller rood wordt na inspanning of van emoties. Deze roodheid trekt vanzelf weer weg. Als de roodheid aanblijft, dan zijn deze vaatjes verwijd en dit noemen we couperose. Vaak ervaren mensen dit bij zichzelf als ontsierend. Daarnaast kun je last hebben van de warmte die daarmee gepaard gaat. Deze roodheid is relatief makkelijk te behandelen met IPL en je ziet vaak na één behandeling al resultaat. Soms heeft roodheid een andere onderliggende oorzaak. Zo kan roodheid ook ontstaan bij acne of rosacea. Ook deze roodheid kunnen we met IPL-behandelingen goed behandelen.  

  • Couperose

    Couperose is een aandoening waarbij de huid rood wordt en kleine bloedvaatjes zichtbaar blijven. Deze roodheid wordt veroorzaakt door verwijde bloedvaatjes en is meestal te zien op de wangen, neus, kin en decolleté. Het komt zowel bij vrouwen als bij mannen voor en is vaak familiair. Couperose is makkelijk en effectief te behandelen IPL en met relatief weinig hersteltijd. Couperose kan verergeren naarmate je langer wacht. De vaatjes kunnen zich verder verwijden en de roodheid zal toenemen.

  • Pigmentvlekken

    Vrijwel iedereen krijgt in de loop der jaren last van pigmentvlekken. Dit neemt meestal toe naarmate we ouder worden. Pigmentvlekken zorgen vaak voor een oudere uitstraling, men spreekt om die reden ook wel van ouderdomsvlekken. Ze ontstaan doordat cellen in de huid extra melanine aanmaken en de huid minder melanine opruimt. Wij kunnen je met IPL van je pigmentvlekken afhelpen. 

Welk effect kan je verwachten?

IPL- behandelingen kunnen pigmentvlekken en roodheid minder zichtbaar maken of zelfs helemaal doen verdwijnen. Hou wel rekening met gemiddeld 2-3 behandelingen. Hierdoor krijgt je huid een egale en frisse uitstraling. Daarnaast zal de collageenproductie in de huid toenemen, waardoor huidverstrakking ontstaat. 

In de zon kunnen pigmentvlekken en roodheid terugkomen. Hoe je in de toekomst met de zon omgaat, bepaalt dus hoe goed je de behandelresultaten kunt behouden. Door dagelijks een crème met SPF 50 te gebruiken, kun je de vorming van nieuw pigment onderdrukken. 

Bij Inskin Institute kunnen we je ook adviseren welke producten je dagelijks kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat gesprongen vaatjes minder snel ontstaan. Voorkomen is makkelijker dan genezen! Bij Inskin Institute kunnen we je altijd vrijblijvend advies geven over hoe je het resultaat het beste kunt behouden. 

Maak een afspraak

Dit zeggen klanten over ons

Belangrijk om te weten

Huidveroudering gaat geleidelijk en huidschade zoals pigmentvlekken en roodheid bouwt zich na vele jaren op. Zichtbare huidverbetering kun je alleen bereiken met bewezen technieken waar je ook de diepere huidlagen mee kunt bereiken. Laat je goed informeren en wees kritisch voor welke behandeling en behandelaar je kiest als je zichtbaar resultaat wil boeken. Bij Inskin Institute werken alleen ervaren hbo-geschoolde huidtherapeuten. 

Vergoeding zorgverzekering

Inskin Institute is erkend door alle zorgverzekeraars. Bepaalde indicaties zoals vaatjes en pigmentvlekken worden soms vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw verzekering. Bij vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. 

Vragen over IPL-behandelingen

Wordt het verwijderen van pigmentvlekken en roodheid door IPL vergoed door de verzekering?

Ja, dit wordt gezien als een medische indicatie en wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Inskin Institute wordt erkend door alle zorgverzekeraars

Hoeveel IPL-behandelingen heb ik nodig?

Hou rekening met gemiddeld 2-3 behandelingen. Elke huid is anders en zal ook anders reageren. 

Moet ik de geadviseerde thuisproducten gebruiken?

Uiteraard is dit niet verplicht, maar het voorkomt wel complicaties en de huid zal beter en sneller herstellen. 

Hoelang duurt een behandeling?

Dat hangt af van hoe groot het behandelgebied is. Gemiddeld duren de behandelingen zelf tussen de 10 en 20 minuten. 

Moet ik rekening houden met de zon?

Ja, bij een IPL-behandeling is het heel belangrijk dat je voorafgaand aan de behandeling 3 weken niet in de felle zon bent geweest. Heb je twijfels over de hoeveelheid zon waaraan je bent blootgesteld, neem dan gerust contact met ons op.

Waarom kies ik voor Inskin Institute?

Bij Inskin Institute geven we je
persoonlijk en deskundig huidadvies op maat. Je wordt behandeld door BIG-geregistreerde en HBO-opgeleide huidtherapeuten. Dat betekent dat wij handelen volgens de richtlijnen van de overheid en alleen werken met veilige, gecertificeerde apparatuur en producten. Een mooie en gezonde huid bereik je alleen met bewezen technieken, wetenschappelijk onderbouwde methodes, de juiste kennis en ervaring, effectieve producten en hoogwaardige apparatuur. Bij Inskin Institute bieden we de beste medisch cosmetische oplossingen en sta jij centraal!

is de behandeling pijnlijk?

We zullen eerlijk zijn: de behandelingen zijn niet prettig, maar over het algemeen worden ze goed verdragen.