Littekens

Littekens kunnen ontstaan na een beschadiging van de huid. In principe ontstaat na elke wondje in de huid een litteken. Sommige zijn niet eens zichtbaar en anderen zijn wel duidelijk te zien. Ze kunnen veroorzaakt zijn door een operatie, een ongeval, een zwangerschap maar ook door bijvoorbeeld acne. Waarom het ene litteken meer opvalt dan het andere litteken heeft met verschillende factoren te maken, zoals de diepte van de wond, de plaats, maar ook hoe jouw wondgenezing verloopt, erfelijke aanleg en hoe gezond je bent. Al deze aspecten hebben invloed op hoe het litteken zich gaat vormen. Zo kunnen littekens verheven (op de huid liggend) of verzonken zijn, verkleefd zijn of ze hebben een andere kleur dan de omliggende huid. Littekens kun je nooit helemaal volledig verwijderen, maar wij kunnen je wel helpen met onze huidtherapeutische behandelingen om ze minder zichtbaar te maken. Technieken die we daarbij inzetten zijn medische microneedling en fractionele laser.

Maak een afspraak

  • Medische microneedling met Dermapen4

    Microneedling is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek. Superfijne naaldjes van chirurgisch staal maken 200 kanaaltjes per cm2 in de huid zonder deze te beschadigen. Dit stimuleert de celvernieuwing in de diepere huidlagen. Tijdens de behandeling wordt nieuw collageen (type3) en elastinevezels aangemaakt. Door deze techniek vult het litteken zich met nieuw weefsel op en voorkomt het de vorming van nieuw littekenweefsel. De naaldjes van de Dermapen4 zijn instelbaar en gaan dus nooit dieper dan gewenst. Hierdoor kunnen we de veiligheid van de behandeling goed waarborgen.

  • Fractionele laserbehandeling

    Met de Fractora van Inmode system kunnen we de huid op een doeltreffende manier in de diepte vernieuwen. Verschillende lagen van de huid kunnen worden gefractioneerd met minuscule laserstralen, waardoor de aanmaak van collageen en elastinevezels optimaal gestimuleerd worden. We kunnen hiermee op een veilige manier de schade van het bindweefsel vervangen. Deze techniek wordt gecombineerd met radiogolven en hierdoor wordt het effect hiervan verveelvoudigd.

    De Fractora is CE- en FDA-gecertificeerd, wat de veiligheid van de apparatuur en de behandeling waarborgt.

Welk effect kan je verwachten?

Met 3-6 behandelingen kan je een toename van 400 procent meer collageen en elastine bereiken. Op termijn zal de huidstructuur verbeteren en zal de huid zal strakker en gladder aanvoelen. Door een verbeterde doorbloeding zal ook pigment zichtbaar verminderen en littekens aanzienlijk verbeteren. Voor het beste resultaat zijn 4-6 behandelingen nodig met een interval van 6 weken. 

Maak een afspraak

Dit zeggen klanten over ons

Belangrijk om te weten

De hersteltijd van de behandeling is afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt en de intensiteit van de behandeling De huid kan wat rood en licht gezwollen zijn en prikkelend aanvoelen, maar dit is tijdelijk. Na de behandeling is het belangrijk de huid de eerste 24 uur droog te houden. Er kunnen enkele korstjes ontstaan. Het is belangrijk niet te krabben. De korstjes zullen er na enkele dagen vanzelf afvallen. Na de behandeling adviseren wij om geen exfoliërende producten te gebruiken en de huid zo goed mogelijk tegen de zon te beschermen. Indien gewenst kunnen we je adviseren over de juiste post-treatment crèmes en medische foundation die zorgen voor extra comfort en een sneller herstel van de huid. 

Vergoeding zorgverzekering

Inskin Institute is erkend door alle zorgverzekeraars. Huidtherapie wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw verzekering. Bij vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. 

Vragen over litteken behandelingen

Worden littekenbehandelingen vergoed?

Ja, dit wordt gezien als een medische indicatie en wordt soms vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Inskin Institute wordt erkend door alle zorgverzekeraars

Hoe ziet mijn huid eruit na een behandeling?

Na een litteken-behandeling kan de huid rood zijn, licht zwellen en je kunt een prikkelend gevoel ervaren. We kunnen indien gewenst medische camouflage aanbrengen waarmee je gewoon door kunt gaan met je dagelijkse activiteiten.

Heb ik een doorverwijzing nodig van mijn huisarts?

Nee, huidtherapie is direct toegankelijke zorg en een doorverwijzing is niet nodig. We zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars. 

Is een littekenbehandeling pijnlijk?

We zullen eerlijk zijn: de behandelingen zijn niet prettig, maar over het algemeen worden de behandelingen goed verdragen. We kunnen je altijd advies geven waarmee je dit gevoel kan verminderen. 

Hoelang duurt een littekenbehandeling?

Dat hangt af van hoe groot het behandelgebied is. Tijdens het consult kunnen we je een indicatie geven.

Waarom kies ik voor Inskin Institute?

Bij Inskin Institute geven we je
persoonlijk en deskundig huidadvies op maat. Je wordt behandeld door BIG-geregistreerde en HBO-opgeleide huidtherapeuten. Dat betekent dat wij handelen volgens de richtlijnen van de overheid en alleen werken met veilige, gecertificeerde apparatuur en producten. Een mooie en gezonde huid bereik je alleen met bewezen technieken, wetenschappelijk onderbouwde methodes, de juiste kennis en ervaring, effectieve producten en hoogwaardige apparatuur. Bij Inskin Institute bieden we de beste medisch cosmetische oplossingen en sta jij centraal!