Bultjes & ouderdomswratjes

Naarmate we ouder worden, kunnen we te maken krijgen met onschuldige huidoneffenheden. Denk aan fibromen (bultjes), ouderdomswratjes en bloedblaartjes. Fibromen zijn zachte bobbeltjes op de huid die met name in de hals, onder de oksels, onder de borsten en in de liezen voorkomen. Ouderdomswratjes zijn ruwe verheven plekjes die vaak bruin van kleur zijn. Ook bloedblaartjes (seniele angiomen) zijn een gevolg van huidveroudering. Deze huidoneffenheden zijn gelukkig goedaardig, maar kunnen als cosmetisch storend worden ervaren. We kunnen door middel van coagulatie deze huidoneffenheden veilig en moeiteloos verwijderen zonder littekens achter te laten!

Maak een afspraak

Behandeling

Het verwijderen van fibromen, ouderdomswratjes en bloedblaartjes doen we door middel van coagulatietherapie met de Zapper. Hiermee kunnen we op een veilige en doeltreffende manier goedaardige huidbultjes verwijderen. Eerst zal de huidtherapeut beoordelen of de huidafwijking veilig kan worden behandeld. Plekjes worden zeer nauwkeurig aangestipt zonder dat er een litteken ontstaat en zonder de omliggende huid te beschadigen. Vervolgens branden we met het coagulatieapparaat de plekjes weg. Het weefsel ‘verdampt’ en er zal een korstje ontstaan. Het korstje zal er na een aantal dagen vanzelf af vallen. 

Coagulatie is geschikt voor ouderdomswratjes, steelwratjes, fibromen, goedaardige huidbultjes, xanthelasma (cholesterol ophopingen rond ogen) en andere huidoneffenheden. 

Maak een afspraak

Welk effect kun je verwachten?

De meeste plekjes zullen maar 1 behandeling nodig hebben. Na de behandeling zal er een korstje ontstaan. Ook kan er tijdelijk rondom het bultje wat vocht worden vastgehouden. Huidtherapeuten zijn opgeleid om plekjes en vlekjes te beoordelen. Bij twijfel zullen de huidtherapeuten je altijd doorverwijzen naar de dermatoloog voor verder onderzoek. 

Maak een afspraak

Dit zeggen klanten over ons

Belangrijk om te weten

De hersteltijd van de behandeling is afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt en de intensiteit van de behandeling. De huid kan wat rood en licht gezwollen zijn en prikkelend aanvoelen, maar dit is tijdelijk van aard. Na de behandeling is het belangrijk de huid de eerste 24 uur droog te houden. Er kunnen enkele korstjes ontstaan. Het is belangrijk om niet te krabben. De korstjes zullen er na enkele dagen vanzelf afvallen. Na de behandeling adviseren wij de zon te vermijden en geen exfoliërende producten te gebruiken. Ook is het belangrijk om de huid zo goed mogelijk tegen de zon te beschermen. Indien gewenst kunnen we je adviseren over de juiste post-treatment crèmes en medische foundation die zorgen voor extra comfort en een sneller herstel van de huid. 

Doordat er geen chirurgische ingreep aan te pas komt, wordt de vorming van een litteken voorkomen. Vergeleken met stikstof is de hersteltijd van coagulatie heel kort en blijft er geen verkleuring van de huid achter. Gemiddeld zijn er 1-2 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Vergoeding zorgverzekering

Inskin Institute is erkend door alle zorgverzekeraars. Huidtherapie wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw verzekering. Bij vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. 

Vragen over behandelingen voor bultjes & ouderdomswratjes

Worden deze behandelingen vergoed?

Deze behandelingen in het gezicht worden soms vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Inskin Institute wordt erkend door alle zorgverzekeraars.

Hoe ziet mijn huid eruit na een behandeling?

Na de behandeling kan de huid rood zijn en licht gezwollen. Ook kun je een branderig gevoel ervaren. We kunnen indien gewenst medische camouflage aanbrengen waardoor je gewoon verder kunt gaan met je dagelijkse activiteiten. 

 Is een behandeling pijnlijk?

We zullen eerlijk zijn: de behandelingen zijn niet prettig, maar worden over het algemeen goed verdragen. We kunnen je altijd advies geven waarmee je eventuele pijn kunt verminderen. 

Hoelang duurt deze behandeling? 

Dat hangt af van hoe groot het behandelgebied is. Tijdens het consult kunnen we je een indicatie geven, maar meestal duurt een behandeling relatief kort.

Waarom kies ik voor Inskin Institute?

Bij Inskin Institute geven we je persoonlijk en deskundig huidadvies op maat. Je wordt behandeld door BIG-geregistreerde en HBO-opgeleide huidtherapeuten. Dat betekent dat wij handelen volgens de richtlijnen van de overheid en alleen werken met veilige, gecertificeerde apparatuur en producten. Een mooie en gezonde huid bereik je alleen met bewezen technieken, wetenschappelijk onderbouwde methodes, de juiste kennis en ervaring en effectieve producten en hoogwaardige apparatuur. Bij Inskin Institute bieden we de beste medische cosmetische oplossingen en sta jij centraal!