Laserontharen
Wie wil nou niet een leven zonder haren op ongewenste plekken? Ongewenste haargroei kan je onzeker maken, maar kan ook een lastig probleem vormen voor zowel mannen als vrouwen. Het gaat soms gepaard met roodheid en bultjes en in sommige gevallen met ingegroeide haartjes en vervelende ontstekingen. Zelfs in sommige gevallen kunnen ontstekingen zelfs littekens veroorzaken. Ook haarnestcystes (sinus pilonidalis) kunnen voorkomen worden door het weg laseren van haargroei ter plaatste. Met gemiddeld 8 behandelingen kan je in de meeste gevallen afscheid nemen van deze haartjes.
Laser vs IPL
IPL en Laser ontharen worden vaak onterecht onder dezelfde noemer geplaatst, terwijl er een groot verschil zit tussen beide methoden. Met een IPL-behandeling wordt flitslicht gebruikt en met een Laser laserlicht. Met IPL verwarm je een groot oppervlak van de huid. Dit licht is diffuus, maar door de verdeling van het licht over het huidoppervlak krijgt elk haarzakje maar een beperkte hoeveelheid energie. Hierdoor worden haarzakjes verzwakt, maar worden ze niet in het geheel vernietigd en wanneer de haarzakjes weer aansterken zullen de haartjes weer terug groeien. Bij een laserappararaat, wordt al de energie gebundeld en gaat alle energie alleen naar de haarzakjes en laat je de huid met rust. Hierdoor worden haarzakjes in het geheel vernietigd en groeien haren niet meer terug. Doorgaans lijkt een IPL- behandeling voordeliger dan een Laser behandeling, maar met een laser behandeling kan je haartjes wel definitief verwijderen en is het daarnaast veel veiliger voor de huid.
Behandeling
De behandeling start met het inspecteren en reinigen van de huid, waarna de instellingen op maat worden afgestemd. Elke puls voelt als een speldenprikje met een korte warmtesensatie, die direct daarna weer verdwijnt. Dankzij het koelsysteem in de laser wordt de huid direct gekoeld en is de behandeling goed te verdragen. Na de behandeling kan de huid rood zien en warm aanvoelen. Dit is altijd slechts tijdelijk van aard. Binnen ongeveer 2 weken zullen de haartjes dunner worden of definitief wegblijven.
Bij Inskin Institute werken we met Diolaze van Inmode. Dit is een van de meest geavanceerde lasers op het gebied van ontharing en wij kunnen hiermee elk huidtype veilig behandelen. De gouden standaard voor het definitief ontharen van ongewenste haargroei is de diode laser en zorgt ervoor dat de haarzakjes diep in de huid bereikt worden. De haarwortel wordt door de energie opgewarmd en aangepakt, waardoor er geen haren meer terug groeien. Tijdens het behandeltraject zal je als snel profiteren van dunnere haartjes en ook zullen scheerirritaties al snel verdwijnen. Een behandeling met de Diolaze is een laserbehandeling die op een hele veilige en doeltreffende manier haarzakjes vernietigd en waarmee we tot 90% haartjes definitief kunnen verwijderen.
De Diolaze bevat het strenge FDA-keurmerk, dat de veiligheid van behandeling en apparatuur bewaakt.
Dit zeggen klanten over ons
Belangrijk om te weten
Tijdens het behandeltraject is het belangrijk dat je niet epileert, harst of waxt, omdat dit ervoor zorgt dat er geen haartjes in de haarzakjes aanwezig zijn die voor het laseren juist nodig zijn om de voedingsbodem te kunnen vernietigen. De haartjes mag je wel knippen of scheren tijdens het behandeltraject. Het is belangrijk om de haartjes te scheren 1-2 dagen voor de behandeling. Over het algemeen kan er in de zomer doorbehandeld worden. Het is wel belangrijk de huid goed te beschermen tegen de zon in middels een crème met een hoge zonnefactor.
Vergoeding zorgverzekering
Inskin Institute is erkend door alle zorgverzekeraars. Laserontharing in het gelaat of bij genderdysforie wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw verzekering. Bij vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico.
Vragen over Laserontharing behandelingen
Worden laserontharing behandelingen vergoed?
Deze worden gezien als een medische indicatie als het gaat om ongewenste haargroei in het gelaat en worden soms vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Inskin Institute wordt erkend door alle zorgverzekeraars
Hoe ziet mijn huid eruit na een behandeling?
Na de behandeling kan de huid tijdelijk een rood zien en warm aanvoelen. Deze warmtesensatie is tijdelijk van aard. We kunnen indien gewenst medische camouflage aanbrengen waardoor je gewoon door kunt gaan met je dagelijkse activiteiten.
Heb ik een doorverwijzing nodig van mijn huisarts?
Nee, huidtherapie is direct toegankelijke zorg en een doorverwijzing is niet nodig. We zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars.
Is laserontharen pijnlijk?
We zullen eerlijk zijn: de behandelingen zijn niet prettig, maar over het algemeen worden de behandelingen goed verdragen. We kunnen je altijd advies geven waarmee je dit gevoel kan verminderen.
Hoe lang duurt een behandeling voor laserontharen?
Dat hangt af van hoe groot het behandelgebied is. Tijdens het consult kunnen we je een indicatie geven.
Waarom kies ik voor Inskin Institute?
Bij Inskin Institute geven we je
persoonlijk en deskundig huidadvies op maat. Je wordt behandeld door BIG-geregistreerde en HBO-opgeleide huidtherapeuten. Dat betekent dat wij handelen volgens de richtlijnen van de overheid en alleen werken met veilige, gecertificeerde apparatuur en producten. Een mooie en gezonde huid bereik je alleen met bewezen technieken, wetenschappelijk onderbouwde methodes, de juiste kennis en ervaring, effectieve producten en hoogwaardige apparatuur. Bij Inskin Institute bieden we de beste medisch cosmetische oplossingen en sta jij centraal!