Microneedling

Is een wetenschappelijk erkende techniek waarmee je de huidconditie enorm mee kan verbeteren. Deze huidtechniek is erg populair omdat je met deze behandeling daadwerkelijk de huid mee kan verstevigen, conditie mee kan verbeteren, hersteltijd minimaal is en ook geschikt is in de zomermaanden. Door het maken van micokanaaltjes in de huid kan je de huid in de diepte vervangen. Dit nieuwe weefsel is gezonder en sterker. Hiermee kan je het DNA van de cellen mee beïnvloeden en het nieuwe weefsel gedraagt zich weer als een jonge huid. 

Maak een afspraak

Microneedling behandeling

Microneedling is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek. Superfijne naaldjes van chirurgisch staal maken honderden microkanaaltjes in de huid, zonder deze te beschadigen. Via de microkanaaltjes kunnen werkstoffen diep in de huid doordringen. Deze behandeling kunnen we toepassen in combinatie met hyaluronzuur, hoogwaardige boosters en medische peelings van het merk Dermeceutic. Deze producten bevatten actieve ingrediënten die tot 200 maal beter in de huid komen. Hiermee kunnen pigmentvlekken mee verminderen, de huidbarrière sterker maken, onzuiverheden mee doen verminderen. Als gevolg van deze behandeling wordt ook meer collageen en elastine aangemaakt. Met 4 tot 6 behandelingen kun je een toename van 400 procent bereiken en een verdikking van de huid tot 140 procent! 

Maak een afspraak

Thuisproducten

Om snel het gewenste resultaat te bereiken, is het essentieel dat je voorafgaand aan de behandelingen thuis de geadviseerde producten gebruikt. Het behandelplan is dus altijd tweeledig.

De thuisproducten bevatten ingrediënten die exfoliërend werken en de doorlaatbaarheid van de huid verhogen, waardoor tijdens de behandelingen de actieve werkstoffen optimaal hun werk kunnen doen. Ook zal de huid na de behandeling sneller herstellen en kun je het resultaat van de behandeling behouden.

Wij werken met de cosmeceuticals van Dermaceutic en/of Rhenophase. Cosmeceuticals bevatten actieve ingrediënten die wetenschappelijk zijn onderzocht en bewezen effectief te zijn. Deze producten mogen uitsluitend door artsen en huidtherapeuten worden geadviseerd.

Bekijk alle producten

Welk effect kan je verwachten?

Met 3-6 behandelingen kun je een toename van 400 procent meer collageen en elastine bereiken. Op termijn zal de huidstructuur verbeteren en de huid zal strakker en gladder aanvoelen. Door een verbeterde doorbloeding zal ook pigment zichtbaar verminderen en de structuur van de huid aanzienlijk verbeteren. Voor het beste resultaat zijn 4-6 behandelingen nodig met een interval van 6 weken. 

Maak een afspraak

Dit zeggen klanten over ons

Belangrijk om te weten

De hersteltijd van de behandeling is afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt en de intensiteit van de behandeling. De huid kan tijdelijk wat rood en licht gezwollen zijn en prikkelend aanvoelen. Na de behandeling adviseren wij de zon te vermijden en geen exfoliërende producten te gebruiken. De behandelde huid moet zo goed mogelijk tegen de zon beschermd worden. Indien gewenst kunnen we je adviseren over de juiste post-treatment crèmes en medische foundation die zorgen voor extra comfort en een sneller herstel van de huid. 

Vergoeding zorgverzekering

Inskin Institute is erkend door alle zorgverzekeraars. Huidtherapie wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw verzekering. Bij vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. 

Vragen over Microneedling

Hoe ziet mijn huid eruit na een behandeling?

Na de behandeling is de huid rood, de huid kan licht zwellen en je kunt een prikkelend gevoel ervaren. We kunnen indien gewenst medische camouflage aanbrengen waardoor je gewoon door kunt gaan met je dagelijkse activiteiten. 

Heb ik een doorverwijzing nodig van mijn huisarts?

Nee, huidtherapie is direct toegankelijke zorg en een doorverwijzing is niet nodig. We zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars. 

Is een microneedling behandeling pijnlijk?

We zullen eerlijk zijn: de behandelingen zijn niet prettig, maar over het algemeen worden de behandelingen goed verdragen. We kunnen je altijd advies geven waarmee je dit gevoel kan verminderen. 

Is een microneedling behandeling veilig in de zomermaanden?

Ja, deze behandeling kan je heel het jaar veilig ondergaan.

Is een microneedling behandeling geschikt voor elk huidtype?

 Ja deze behandeling is veilig voor zowel de lichte als donkere huid. 

Hoelang duurt een microneedling behandeling?

Dat hangt af van hoe groot het behandelgebied is. Tijdens het consult kunnen we je een indicatie geven. Houd rekening met gemiddeld 45-60 minuten. 

Waarom kies ik voor Inskin Institute?

Bij Inskin Institute geven we je
persoonlijk en deskundig huidadvies op maat. Je wordt behandeld door BIG-geregistreerde en HBO-opgeleide huidtherapeuten. Dat betekent dat wij handelen volgens de richtlijnen van de overheid en alleen werken met veilige, gecertificeerde apparatuur en producten. Een mooie en gezonde huid bereik je alleen met bewezen technieken, wetenschappelijk onderbouwde methodes, de juiste kennis en ervaring, effectieve producten en hoogwaardige apparatuur. Bij Inskin Institute bieden we de beste medisch cosmetische oplossingen en sta jij centraal!