Medische Peelings

Wil je een frissere uitstraling, minder grove poriën of minder fijne lijntjes? Dan bieden medische peelings dé oplossing! Een medische of chemische peeling breekt op een gecontroleerde manier de verbindingen tussen de dode huidcellen af waardoor de bovenste laag huidcellen afschilfert en een gezonde nieuwe huidlaag boven komt liggen. Op deze manier kunnen we de conditie van je huid verbeteren en je huid weer laten stralen. Afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken bepalen we welke peeling het beste past bij jouw huid.

Maak een afspraak

Behandeling

Bij Inskin Institute werken we met medische peelings op basis van Glycolzuur, Gluconolactone, Salicylzuur, Melkzuur, Amandelzuur of Tricholoorazijnzuur (TCA). Elk zuur heeft unieke eigenschappen. Er zijn peelings die de talgproductie remmen, maar ook peelings die pigmentatie kunnen verminderen, peelings die zorgen voor extra hydratatie of die de collageen-aanmaak stimuleren. 

We hebben de keus uit verschillende soorten peelings, variërend van oppervlakkige tot diepe peelings. Onze huidtherapeuten bekijken welke type peeling het beste past bij jouw wensen. 

Maak een afspraak

Thuisproducten

Naast de behandelingen die wij uitvoeren is het noodzakelijk dat je thuis de door ons geadviseerde producten gebruikt (minimaal 2 weken voorafgaand aan een behandeling). Wij werken met de cosmeceuticals van Dermaceutic en/of Rhenophase. 

Cosmeceuticals bevatten actieve ingrediënten die wetenschappelijk zijn onderzocht en bewezen effectief te zijn. Deze producten mogen uitsluitend door artsen en huidtherapeuten worden geadviseerd. De producten bevatten actieve ingrediënten die exfoliërend werken en de verhoorning van de huid verminderen, waardoor ze de huid beter doorlaatbaar maken en de actieve werkstoffen optimaal hun werk kunnen doen. De huid kan dan wennen aan de zuren en de huid zal na de behandeling sneller herstellen en kun je het resultaat van de behandeling langer behouden. 

Bekijk alle producten

Welk effect kan je verwachten?

Bij Inskin Institute werken we met medische peelings op basis van Glycolzuur, Gluconolactone, Salicylzuur, Melkzuur, Amandelzuur of Tricholoorazijnzuur (TCA). Elk zuur heeft unieke eigenschappen in de huid. Door het stimuleren van de celvernieuwing ontstaat een betere huidstructuur. Voor elke type huid is er een geschikte peeling. De actieve bestandsdelen van de peeling stimuleren de celdeling, waardoor de huid egaler wordt, grove poriën verfijnen en fijne lijntjes verminderen. Ook de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd. Je huid zal gladder en zachter aanvoelen en een gezonde, frisse uitstraling krijgen. 

Maak een afspraak

Dit zeggen klanten over ons

Belangrijk om te weten

Na de behandeling kan de huid er roder uitzien dan normaal. De huid kan licht gaan schilferen of vervellen. Het is belangrijk om niet aan de velletjes te krabben of de huid te scrubben en de felle zon te vermijden. Ook moet je de huid overdag goed tegen de zon beschermen. 

Wanneer je dat wilt, kunnen we je adviseren over de juiste post-treatment crèmes en speciale herstellende foundation die camoufleert en ervoor zorgen dat de huid sneller herstelt. 

Vergoeding zorgverzekering

Inskin Institute is erkend door alle zorgverzekeraars. Bepaalde indicaties zoals acne en pigmentvlekken worden soms vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw verzekering. Bij vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. 

Vragen over medische peelings

Zijn chemische peelings veilig?

 Ja, we schilferen op een gecontroleerde manier de dode huidcellen af. Het is belangrijk om altijd advies te vragen aan een professional voordat je besluit een chemische peeling te ondergaan. Dit om ervoor te zorgen dat de peeling geschikt is voor jouw huidtype en wensen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Na een medische peeling is de huid rood, alsof je iets te lang in de zon hebt gezeten. We kunnen indien gewenst medische camouflage aanbrengen waardoor je gewoon door kunt gaan met je dagelijkse activiteiten. 

Moet ik de geadviseerde thuisproducten gebruiken?

Ja, het gebruik van geadviseerde thuisproducten is essentieel. Allereerst om risico’s te voorkomen en om ervoor te zorgen dat de huid sneller herstelt. Alleen dan zul je het optimale resultaat bereiken. De producten zorgen er bovendien voor dat het resultaat van de peeling langer behouden blijft.  

Wordt een chemische peeling als pijnlijk ervaren?

We zullen eerlijk zijn: de behandelingen zijn niet prettig, maar over het algemeen worden ze goed verdragen.

Hoelang duurt een peeling?

Gemiddeld duren de behandelingen tussen de 15 en 30 minuten. 

Waarom kies ik voor Inskin Institute?

Bij Inskin Institute geven we je
persoonlijk en deskundig huidadvies op maat. Je wordt behandeld door BIG-geregistreerde en HBO-opgeleide huidtherapeuten. Dat betekent dat wij handelen volgens de richtlijnen van de overheid en alleen werken met veilige, gecertificeerde apparatuur en producten. Een mooie en gezonde huid bereik je alleen met bewezen technieken, wetenschappelijk onderbouwde methodes, de juiste kennis en ervaring, effectieve producten en hoogwaardige apparatuur. Bij Inskin Institute bieden we de beste medisch cosmetische oplossingen en sta jij centraal!