Fractionele Radiofrequentie therapie

Met de Fractora van Inmode system kunnen we de huid op een doeltreffende manier in de diepte vernieuwen. Verschillende lagen van de huid kunnen worden gefractioneerd, waardoor de aanmaak van collageen en elastinevezels optimaal gestimuleerd worden. We kunnen hiermee op een veilige manier de schade van het bindweefsel vervangen. Deze techniek wordt gecombineerd met radiogolven en hierdoor wordt het effect hiervan verveelvoudigd.

De Fractora is CE- en FDA-gecertificeerd, wat de veiligheid van de apparatuur en de behandeling waarborgt. 

Maak een afspraak

Behandelingen

Met de Fractora kunnen we verschillende huidaandoeningen behandelen. Zo kunnen we bij zichtbare tekenen van huidveroudering de huid verstrakken en zichtbare lijntjes en rimpels verminderen. Ook kunnen we met deze behandelingen littekens minder op laten vallen en doeltreffend striae verminderen.

Maak een afspraak

  • Huidveroudering

    Zichtbare huidverbetering is écht mogelijk en we helpen je er graag bij! Met bewezen technieken zoals de Fractora kunnen we je huid een flinke boost geven. Waarbij je geleidelijk gaat zien dat de huid steviger en strakker wordt. En met de juiste thuisproducten kun je nog meer resultaat bereiken en het effect langer behouden. 

  • Littekens 

    Littekens kunnen ontstaan na een beschadiging van de huid. In principe ontstaat na elke wondje in de huid een litteken. Sommige zijn niet eens zichtbaar en anderen zijn wel duidelijk te zien. Ze kunnen veroorzaakt zijn door een operatie, een ongeval, een zwangerschap maar ook door bijvoorbeeld acne. Waarom het ene litteken meer opvalt dan het andere litteken heeft met verschillende factoren te maken, zoals de diepte van de wond, de plaats, maar ook hoe jouw wondgenezing verloopt, erfelijke aanleg en hoe gezond je bent. Al deze aspecten hebben invloed op hoe het litteken zich gaat vormen. Zo kunnen littekens verheven (op de huid liggend) of verzonken zijn, verkleefd zijn of ze hebben een andere kleur dan de omliggende huid. Littekens kun je nooit helemaal volledig verwijderen, maar wij kunnen je wel helpen met onze huidtherapeutische behandelingen om ze minder zichtbaar te maken. 

  • Striae

    Striae zijn striemen op de huid die kunnen ontstaan doordat de huid plaatselijk te veel is opgerekt in een korte tijd. Het onderhuidse bindweefsel is als het ware gescheurd. Meestal zien we striae na een zwangerschap, intensieve lengtegroei in de pubertijd, bij een snelle gewichtstoename en bij overmatige spiergroei. Striae geeft verder geen gezondheidsklachten maar kan cosmetisch storend zijn. Zeker 70 procent van de vrouwen en 40 procent van de mannen heeft met dit probleem te maken. Factoren zoals hormonen, aanleg en huidtype kunnen allemaal bijdragen aan het ontstaan van deze onderhuidse littekens. 

Welk effect kan je verwachten?

Op termijn zal de huidstructuur verbeteren en zal de huid zal strakker en gladder aanvoelen. Door een verbeterde doorbloeding zal ook de conditie van de huid verbeteren en littekens en striae aanzienlijk verbeteren. Voor het beste resultaat zijn 4-6 behandelingen nodig met een interval van 6 weken. 

Maak een afspraak

Dit zeggen klanten over ons

Belangrijk om te weten

De hersteltijd van de behandeling is afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt en de intensiteit van de behandeling De huid kan tijdelijk wat rood en licht gezwollen zijn en prikkelend aanvoelen, maar dit is tijdelijk. Na de behandeling is het belangrijk de huid de eerste 24 uur droog te houden. Er kunnen enkele korstjes ontstaan. Het is belangrijk niet te krabben. De korstjes zullen er na enkele dagen vanzelf afvallen. Na de behandeling adviseren wij om geen exfoliërende producten te gebruiken en de huid zo goed mogelijk tegen de zon te beschermen. Indien gewenst kunnen we je adviseren over de juiste post-treatment crèmes en medische foundation die zorgen voor extra comfort en een sneller herstel van de huid. 

Vergoeding zorgverzekering

Inskin Institute is erkend door alle zorgverzekeraars. Huidtherapie wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw verzekering. Bij vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. 

Vragen over radiofrequentie lasertherapie 

Wordt deze therapie vergoed?

Als het gaat om een medische indicatie dan wordt het soms vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Inskin Institute wordt erkend door alle zorgverzekeraars

Hoe ziet mijn huid eruit na een behandeling?

Na een behandeling kan de huid rood zijn, licht zwellen en je kunt een prikkelend gevoel ervaren. We kunnen indien gewenst medische camouflage aanbrengen waarmee je gewoon door kunt gaan met je dagelijkse activiteiten. 

Heb ik een doorverwijzing nodig van mijn huisarts?

Nee, huidtherapie is direct toegankelijke zorg en een doorverwijzing is niet nodig. We zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars. 

 Is deze behandeling pijnlijk?

We zullen eerlijk zijn: de behandelingen zijn niet prettig, maar over het algemeen worden de behandelingen goed verdragen. We kunnen je altijd advies geven waarmee je dit gevoel kan verminderen. 

Hoelang duurt een lbehandeling?

Dat hangt af van hoe groot het behandelgebied is. Tijdens het consult kunnen we je een indicatie geven.

Waarom kies ik voor Inskin Institute?

Bij Inskin Institute geven we je
persoonlijk en deskundig huidadvies op maat. Je wordt behandeld door BIG-geregistreerde en HBO-opgeleide huidtherapeuten. Dat betekent dat wij handelen volgens de richtlijnen van de overheid en alleen werken met veilige, gecertificeerde apparatuur en producten. Een mooie en gezonde huid bereik je alleen met bewezen technieken, wetenschappelijk onderbouwde methodes, de juiste kennis en ervaring, effectieve producten en hoogwaardige apparatuur. Bij Inskin Institute bieden we de beste medisch cosmetische oplossingen en sta jij centraal!